MASTER CLASS 2022

Hovsångerskan Hillevi Martinpelto leder årets Master Class

I anslutning till Birgit Nilsson-dagarna 2022 arrangeras Birgit Nilsson Master Class för sångare den 6 – 11 augusti med hovsångerskan Hillevi Martinpelto i samarbete med pianisten Elisabeth Boström och assisterande pianisten Jacob Lidåkra. 

Undervisningen inriktas på operaarior och romanser och avslutas med konsert den 11 augusti. Allt äger rum i Birgit Nilsson-salen, Kulturhuset Ravinen i Norrviken. 

PLATS Birgit Nilsson-salen, Ravinen. Kattviksvägen 231, 269 92 Båstad

DATUM 7-11 augusti 2022.

ÅHÖRARE 8-10 augusti

Avslutningskonsert 11 augusti. Kan komma att live-streamas.

BILJETTER till Åhörardagarna och Master Class-konserten finns hos Julius Biljettservice 

”Jag ser verkligen fram emot att få träffa unga sångare vid årets masterclass under Birgit Nilsson Dagarna!  Det är en stor ära och jag brinner av lust att få dela med mig av de erfarenheter som en lång karriär som operasångare har gett mig”.  Hillevi Martinpelto

Sopranen Hillevi Martinpelto debuterade på Kungliga Operan i Stockholm som Cio Cio San i Madame Butterfly och har sedan dess framträtt på de flesta av världens ledande opera- och konserthusscener, exempelvis i Berlin, München, Köln, Dresden, Leipzig, Salzburg, Wien, Milano, Florens, Rom, Amsterdam, Bryssel, Edinburgh, London (där hon bland annat medverkat under 8 Proms i Royal Albert Hall), Glyndebourne, New York, Los Angeles, Cleveland, Tokyo och Hong Kong. Hon har arbetat med dirigenter som Sir John Eliot Gardiner, Sir Simon Rattle, Sir Colin Davis, René Jacobs, Zubin Mehta, Esa Pekka Salonen, Sir Charles Mackkerras, Donald Runnicles, Ivor Bolton, Vladimir Jurowski, Sylvain Cambreling för att bara nämna några. 

Birgit Nilsson-salen, Ravinen. Kattviksvägen 231, 269 92 Båstad

HITTA till Ravinen

Visa karta på Google Maps

TILLGÄNGLIGHET Kulturhuset Ravinen är tillgängligt för alla. Parkeringsplatser finns i nära anslutning till kulturhuset. Skötrum och toalett för personer med funktionsvariation/er finns på entréplan och nedre plan. Det finns en större hiss som tar dig enkelt mellan våningsplanen. Kulturhuset är tröskelfritt. Mindre väskor kan bäras i utställningssalarna medan större väskor låses in i skåp. Förvaringsskåp finns på entréplan och nedre plan.Det är tyvärr inte tillåtet att ta med sin hund till Ravinen. Assistanthundar är dock välkomna.

Birgit Nilsson Master Class arrangeras av Birgit Nilsson Sällskapet och Birgit Nilsson Museum.