BIRGIT NILSSON-DAGARNA 2023

BIRGIT NILSSON-DAGAR MED OPERA, KONSERTER OCH MASTER CLASS

Birgit Nilsson-dagarna 2023 får stor final med ”Tosca in Concert”, en festkonsert på Birgit Nilsson Museum. Dessförinnan har programmet inletts med en Master Class och konsert, båda inför publik på kulturhuset Ravinen i Båstad. Dagen efter ger 2023 års Birgit Nilsson-stipendiat sin konsert i Västra Karups kyrka. 

I den stora utomhuskonserten ”Tosca in Concert” – på Birgits äng – medverkar Helsingborgs Symfoniorkester, internationella stjärnsolister och en stor kör från Bjärehalvön – allt under ledning av maestro Pier Giorgio Morandi. 

Puccinis Tosca var en av de operaroller som Birgit, och inte minst publiken, älskade allra mest. Sin första Tosca sjöng hon på Kungliga Operan 1951. Under sin karriär gjorde hon rollen mot bland andra Jussi Björling, Beniamino Gigli, Franco Corelli och senare även Placido Domingo, som var den som mottog det första Birgit Nilsson Prize 2009. 

Puccini är också temat för den nya utställningen på Birgit Nilsson Museum, som öppnar den 27 juni och går under rubriken ”Puccini, kärleken och konsten” – i överensstämmelse med Toscas glansnummer ”Vissi d’arte” (Jag levde för konsten). 

En fyradagars Master Class följs av kursdeltagarnas konsert vilken även i år ges i Birgit Nilsson-salen på kulturhuset Ravinen i Båstad. På programmet står denna gång konsert- och romansrepertoar. 

Vem som får 2023 års Birgit Nilsson-stipendium offentliggörs den 17 maj, Birgits födelsedag. Stipendiet började delas ut 1973 och det blir femte året i följd som det delas ut under Birgit Nilsson-dagarna.

Birgit Nilsson-dagarna 6–12 augusti 2023

BOKA BILJETTER HÄR HOS JULIUS BILETTSERVICE

  • Master Class i Birgit Nilsson-salen, Ravinen i Båstad, 6–9 augusti kl 11-16.30
  • Master Class-konsert i Birgit Nilsson-salen, Ravinen 10 augusti kl 18
  • Stipendieutdelning med konsert i Västra Karups kyrka, 11 augusti kl 18
  • Festkonsert vid Birgit Nilsson Museum, 12 augusti kl 18