2019

Musik och Möten 2019

16 juni  ”Minnen av Birgit och Kim” Operasångerskan Gitta-Maria Sjöberg i samtal med Nils-Göran Olve om Birgit Nilsson och den världsberömde bassångaren och tillika internationelle pedagogen Kim Borg.

30 juni ”Aurora Lillieros Stipendiekonsert” Årets stipendiat Johanna Wallroth, sopran. Johanna Wallroth har i maj månad vunnit den stora internationella sångartävlingen Miriam Helin i Helsingfors. Här finns en chans att höra denna sångerska live. Medverkar gör även stipendiaten Kajsa Lindberg, sopran. Magnus Svensson, pianist.

14 juli  ”Från Tosca till Brünnhilde” Operasångerskan Karin Mang-Habashi som var en av Sveriges ledande sopraner under 70- och 80-talet och som i många år arbetade vid Malmö Stadsteater/Malmö Opera i samtal med Marie-Louise Lagergren.

21 juli  ”En herre i frack” Mattias Enn, och Carina E Nilsson, pianist. Mattias, estradör och sångare är genom åren uppmärksammad för sina tolkningar av revyscenens svunna storheter som Karl Gerhard, Ernst Rolf och Zarah Leander. Efter debuten på Mosebacke i Stockholm 1993 har han gjort radio och TV samt turnéer med bl a Riksteatern.

Birgit Nilsson Sällskapet i samarbete med Birgit Nilsson Museum och Fredrika Bremerförbundets Stipendiestiftelse.

Master Class 2019

Master Class för sångare 27 juli – 2 augusti med den finska världssopranen Karita Mattila i samarbete med den svenska sopranen Gitta-Maria Sjöberg och pianisten Elisabeth Boström. Undervisningen inriktades på interpretation av operaarior och romanser och avslutades med konsert i Västra Karups kyrka 2 augusti kl 18.00. 

Deltagande sångare: sopranerna Maria Carlström,Tanja Soininen,
My Johansson, Saara Rauvala, Anne-Kristine Skov Vognsen, tenoren Joel Forsström  och basbarytonen Caspar Engdahl.

Master Class sponsras av Sten K. Johnsons Stiftelse, Prins Carl Gustafs Stiftelse och Helge Ax:son Johnsons Stiftelse.